Om mig

JohannaJag heter Johanna Isacsson och är uppvuxen på en hästgård i Orrefors. Jag började på ridskola redan vid fyra års ålder. Sedan dess har åren gått och jag har haft flera egna hästar.

Efter ekonomisk linje på gymnasiet var jag på praktik hos Pia Skanhed i Flerohopp, en mindre ort som ligger ca 12 km nordväst om Nybro i Småland, där vi arbetade med unghästar.

1997 kom jag in på hippologiska högskolan på Flyinge.
Där gick jag stallchefsutbildning med inriktning på unga hästar.
Vi red mycket på fälttävlanshinder med unghästarna och jag tävlade ett par gånger upp till lätt klass.

1999 tog jag examen och fick jobb som stallchef på Ingelstorpsskolans naturbruksgymnasium.
Sedan dess har jag gått ridledarkurs, blivit C-tränare i dressyr och jobbat som ridlärare, först på Nybro Ridklubb och nu senast på Ridklubben Udden. Under alla år har jag haft privata elever som både hoppat och ridit dressyr.

Numera kan jag även titulera mig dressyrdomare, medelsvår C.

Genom alla år har jag även haft egna hästar som jag både tränat och tävlat. Jag började som hoppryttare och tävlade upp till 1.30.

En av hästarna jag hade, och som jag även var mycket förtjust i, fick tyvärr en senskada som gjorde att hon fick inte hoppas mer. I och med det började jag mer intensivt med dressyr istället. Tidigare tyckte jag mest att dressyr var ett nödvändigt redskap för att få en lydig häst i hoppningen.

För tillfället tävlar jag dock endast i dressyr och använder hoppningen för att hästarna behöver variation och olika träning.
Hittills har jag tävlat upp till medelsvår A i dressyr.

Mina hästar

Anemon
Whimsa
Zixten Sunrise
Wisuell
Wilse
Spoiler title
Achilles
Whiskey

Tidigare hästar:

Köhls Lollipop