Om mig

JohannaJag heter Johanna Isacsson och är uppvuxen på en hästgård i Orrefors. Jag började på ridskola redan vid fyra års ålder. Sedan dess har åren gått och jag har haft flera egna hästar.

Efter ekonomisk linje på gymnasiet var jag på praktik hos Pia Skanhed i Flerohopp, en mindre ort som ligger ca 12 km nordväst om Nybro i Småland, där vi arbetade med unghästar.

1997 kom jag in på hippologiska högskolan på Flyinge.
Där gick jag stallchefsutbildning med inriktning på unga hästar.
Vi red mycket på fälttävlanshinder med unghästarna och jag tävlade ett par gånger upp till lätt klass.

1999 tog jag examen och fick jobb som stallchef på Ingelstorpsskolans naturbruksgymnasium.
Sedan dess har jag gått ridledarkurs, blivit C-tränare i dressyr och jobbat som ridlärare, först på Nybro Ridklubb och nu senast på Ridklubben Udden. När jag slutade där byggde vi vårt eget ridhus och jobbade med korna under tiden som jag även hade privatlektioner, efterhand utökades verksamheten med hästarna, och korna försvannn. Vi har under åren utökat boxantalet succesivt från 6 boxar till 24. Har inackoderingar och egna hästar/ponnyer. Ridlektionerna är numer många, allt från ridlekis och egna ponnyer som går lektion och privata elever som rider hoppning och dressyr i grupp eller enskilt.

Numera kan jag även titulera mig dressyrdomare, Lätt A, och överdomare, är ute och dömer ett tiotal gånger under året både som överdomare och dressyrdomare. Har även varit dressyrdomare på WE-tävlingar.

Just nu håller jag på att utbilda mig till sadelergonom, dvs utvärdera hur sadeln passar häst och ryttare, kommer även när jag är klar att sälja sadlar.

Genom alla år har jag även haft egna hästar som jag både tränat och tävlat. Jag började som hoppryttare och tävlade upp till 1.30.

En av hästarna jag hade, och som jag även var mycket förtjust i, fick tyvärr en senskada som gjorde att hon fick inte hoppas mer. I och med det började jag mer intensivt med dressyr istället. Tidigare tyckte jag mest att dressyr var ett nödvändigt redskap för att få en lydig häst i hoppningen.

För tillfället tävlar jag dock endast i dressyr och använder hoppningen för att hästarna behöver variation och olika träning.
Hittills har jag tävlat upp till medelsvår A i dressyr.